Voorbeelden

4 aprilaElk leven is uniek, dus elk BEELD VAN HET LEVEN is uniek.

Met de gekozen muziek en alle verzamelde foto’s, films en video’s, breng je de geportretteerde als het ware weer tot leven.
Daarmee wordt BEELD VAN HET LEVEN ook echt een beeld van het leven van je dierbare.
Zo hebben familieleden BEELD VAN HET LEVEN ervaren:

Na mijn vaders overlijden ging ik op zoek naar foto’s, video’s en mooie muziek. Robert gaf mij al meteen een paar goede richtlijnen. We besloten om het verzamelde materiaal in verschillende levensfases te verdelen. Robert had weinig uitleg nodig en voelde perfect aan hoe ik het voor me zag.

De combinatie van het beeldmateriaal en mijn vaders lievelingsmuziek zorgde ervoor dat het net leek of hij er bij was. Na het afscheid kreeg ik ook meerdere keren te horen: “Dit is echt Eric”. Dat is precies wat ik wilde bereiken, een afscheid in mijn vaders stijl. Dankzij Roberts presentatie is dit helemaal gelukt.
Het lijkt misschien gek, maar ik kijk echt met een fijn gevoel terug op mijn vaders uitvaart. Een mooi afscheid zorgt voor een mooie afsluiting.
DH, 2017


voorbeeld03
Robert heeft een Beeld van het Leven van mijn moeder gemaakt. Deze werd tijdens de crematiedienst vertoond terwijl we naar muziek luisterden.
Het was zo mooi om bij de muziek beelden te zien van mijn moeder die bij die muziekstukken pasten. Het was net of muziek en beeld samen steeds een “thema” uitbeelden van haar leven. Na de dienst hebben wij veel reacties ontvangen over hoe dierbaar men deze beelden vond. Zelf heb ik dit ook zo ervaren. In plaats van ons alleen te richten op het overlijden, hebben wij, naar mijn gevoel, het leven van mijn moeder gevierd en met respect getoond.
BR, 2013

voorbeeld01
De documentaire van de begrafenis van mijn moeder is voor ons een mooie en waardevolle herinnering.
Mijn familie in het buitenland, met name haar Engelstalige kleinkinderen, vonden de film zeer emotioneel en aangrijpend, maar miste de ondertiteling! (Hun gebrek aan Nederlands)
TZ, 2014

Om een idee te geven wat er mogelijk is, staan hieronder enkele filmpjes.
Twee filmpjes zijn impressies van een BEELD VAN HET LEVEN en als laatste het begin van een uitvaart zelf.